MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

“Šta mi možemo uraditi”: Javna tribina na temu ekologije u ADK

Pod sloganom “Šta mi možemo uraditi”, sinoć je u ADK Velika Kladuša održana je javna tribina na temu ekologije. Prisutni su zajedno sa panelistima diskutovali o globalnim klimatskim promjenama i njihovim posljedicama koje nas očekuju u budućnosti; odlagalištu nuklearnog otpada koje će se, prema najavama, graditi na lokalitetu Trgovska gora u Republici Hrvatskoj na samoj granici sa BiH, odnosno 83 kilometra od Velike Kladuše. Na tribini se govorilo i o lokalnoj deponiji Radića most i njenim negativnim efektima na život i zdravlje stanovnika Velike Kladuše.


“Svako treba krenuti od sebe, moramo shvatiti da je priroda tu za nas. Kada pogledamo okolna područja, kao što je općinska deponija Radića most, kao i brojne divlje deponije to je potpuna nebriga za okoliš. Istovremeno na području USK imamo samo jednu firmu koja se bavi reciklažom”, kazala je učesnica tribine Maida Delić, predsjednica velikokladuškog Udruženje za zaštitu okoliša Horizonti.
Na ovoj zaista zanimljivoj tribini govorili su i Mario Crnković, aktivista organizacije Green team – Novi Grad, Šefik Sadiković, ekološki aktivista i osnivač Udruženja „Eko Bistra Voda“ Vrnograč.

Zajednički zaključak svih učesnika jeste da treba ujediti snage kako bismo očuvali naš okoliš.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa