MARKETING

U organizaciji Udruženja žena Đul održan prvi „Sajam jeseni“

Danas je u Crvarevcu u organizaciji Udruženja žena „Đul“ održana manifestacija   „Sajam jeseni“ koji je bio izložbeno- prodajnog karaktera. Nakon posjete drugim sajmova i prikupljanja iskustava, žene Crvarevca su odlučile da organiziraju prvi ovakav sajam. Tako su na lokalitetu ispred osnovne škole postavljeni  štandovi sa specijalitetima krajiške kuhinje, zatim tu su bili i štandovi  proizvođača cvijeća, ručnih radova, kozmetike, slastica…

U ime organizatora prisutnima se obratila Senajda Mašinović, predsjednica Udruženja „Đul“ koja je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je sajam organiziran u izuzetno teškim i neizvjesnim vremenima.

Kao gost prisutnima se obratio i premijer USK Mustafa Ružnić, koji je izrazio zadovoljstvo samom organizacijom, a istakao je da je ovo bila prilika da vrijedni Krajišnici prikažu svoje umijeće u poljoprivrednoj proizvodnji, kulinarstvu i ostalim  djelatnostima.

Pored premijera kao gosti su se obratili i općinski vijećnik Fuad Sulejmanagić i nezavisni kandidat za načelnika Velike Kladuše Jasmin Hušić. Nakon oficijelnog dijela i obilaska sajma od strane gostiju, organizator je dodijelio zahvalnice svima onima koji su pomogli samu organizaciju.

Treba istaći da članice Udruženja za nekoliko dana putuju u Istanbul na poziv Udruženja Bošnjaka sa kojim su uspostavile kontakt.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo