MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Velikoj Kladuši svečano otvorene nove moderne prostorije Crvenog križa uz proslavu stote godišnjice

U Velikoj Kladuši svečano su otvorene nove, moderne prostorije Crvenog križa općine Velika Kladuša, uz obilježavanje stote godišnjice postojanja ove humanitarne organizacije. Ovaj značajan događaj okupio je brojne goste i zvanice, koji su svojim prisustvom uveličali proslavu.

Sekretar Crvenog križa općine Velika Kladuša, Edin Šabanagić, izrazio je ponos zbog postignutog uspjeha i zahvalio se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta. “Ove prostorije predstavljaju novu eru u radu Crvenog križa Velike Kladuše, omogućavajući nam da još bolje i efikasnije pomažemo zajednici,” rekao je Šabanagić.

Predsjednik Crvenog križa, Šaćir Beha, naglasio je važnost kontinuiranog rada i predanosti članova organizacije kroz proteklih sto godina. “Naša misija je uvijek bila i ostala pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Uslijedilo je i obraćanje predsjednika Crvenog križa USK Huseina Kličića, koji je ovom prilikom istakao da je stotinu godina posvećenosti humanitarnom radu dokaz nepokolebljive volje i solidarnosti.

Osvrnuo se i na dugogodišnju tradiciju humanitarnog rada na ovom lokalitetu. “Crveni križ Velike Kladuše uvijek je bio primjer predanosti i nesebičnosti. Ove nove prostorije su simbol te predanosti i nastavit ćemo da pružamo podršku i pomoć svima kojima je potrebna,” izjavio je Kličić.

Sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Daniel Tučić, pohvalio je rad i napore lokalnog ogranka, ističući da su nove prostorije od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unapređenje humanitarnih aktivnosti. “Ovo je veliki korak naprijed za sve nas. Ove moderne prostorije omogućit će bolje uvjete za rad i edukaciju naših volontera, kao i bržu i efikasniju pomoć ugroženim kategorijama stanovništva,” rekao je Tučić.

Svečano otvorenje novih prostorija službeno je proglasio Elvis Odobašić, savjetnik načelnika općine Velika Kladuša. U svom obraćanju, Odobašić je naglasio značaj ovog događaja za lokalnu zajednicu. “Ovo je važan dan za našu općinu. Nove prostorije Crvenog križa bit će centar humanitarnog rada i mjesto gdje će se pomagati našim građanima. Proglašavam ove prostorije službeno otvorenim,” kazao je Odobašić.

Općina Velika Kladuša odigrala je ključnu ulogu u omogućavanju novih i modernih prostorija koje će značajno olakšati rad volonterima, pružajući im pogodne uvjete za obavljanje njihovih aktivnosti.

Proslavu je dodatno uljepšala Zara Purić, volonterka Crvenog križa, koja je odsvirala emotivnu numeru, čime je na poseban način obilježila ovaj svečani trenutak.

Nove prostorije Crvenog križa u Velikoj Kladuši predstavljaju značajan iskorak u daljem unapređenju humanitarnih aktivnosti, a obilježavanje stote godišnjice postojanja organizacije još jednom je podsjetilo na važnost solidarnosti i humanosti u društvu.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa