Udruženje poduzetnika održalo Izvještajnu skupštinu

U prostorijama velikokladuškog Udruženja poduzetnika održana je  Izvještajna godišnja skupština. Na samom početku predsjednik Skupštine Amir Kajtezović pozvao je prisutne da minutom šutnje ili učenjem fatihe odaju počast nedavno preminulom članu Izvršnog odbora i bivšem predsjedniku Ibrahimu Đedoviću.

Prema predviđenom dnevnom redu članovi Skupštine su usvojili materijale od kojih su najvažniji bili Izvještaj o radu za prošlu i Plan rada za ovu godinu. Prisutnima članovima  obratio se predsjednik Udruženja Boris Horvat, koji se dotakao svih onih aktivnosti u proteklih godinu dana, a posebno realiziranih projekata (kursevi informatike, 3-D printera i sl.) zahvaljujući kojima je osamdesetak polaznika dodatno educirano. “Tokom proteklih godinu dana Upravni odbor je uputio 26 prijedloga, inicijativa i urgencija prema nadležnim organima, a sve u cilju poboljšanja ambijenta i rješavanja brojnih problema koje imaju poduzetnici”, istakao je Horvat.

Zajednički stav članova Skupštine je da trenutno najveći problem za poduzetnike predstavlja nepostojanje Komisije za urbanističke i građevinske dozvole, a zbog toga trenutno ima neriješenih oko 1 000 zahtjeva za urbanističke i isto toliko za građevinske dozvole. Zbog ovakve situacije poduzetnici su ponovo inzistirali na hitnom pronalasku rješenje za ovaj problem, kojim je ugrožen kompletan poduzetnički sektor na području općine.

Predsjednik Udruženja je informisao prisutne članove da je delegacija Upravnog odbora Udruženja, jučer imala sastanak u Kabinetu načelnika u kojem se najviše razgovaralo o Komisiji i poduzetničkoj zoni na području općine. Zajednički zaključak sa tog sastanka bio je da se treba unaprijediti saradnja između lokalne vlasti i poduzetničkog sektora u cilju stvaranja boljeg poslovnog ambijenta u Velikoj Kladuši.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo