MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ukrajinski premijer podnio ostavku da bi uklonio sumnje u povjerenje u predsjednika

Ukrajinski premijer Oleksi Hončaruk podnio je ostavku, a predsjednik Volodimir Zelenski će je razmotriti, objavio je u petak predsjednički ured.”Došao sam na ovu funkciju da ispunim program predsjednika. On je za mene uzor otvorenosti i pristojnosti”, rekao je Hončaruk na Facebooku.

“Međutim, kako bih odagnao bilo kakve sumnje u naše poštenje i povjerenje u predsjednika, podnio sam ostavku i predao je predsjedniku”, dodao je.

Nesuglasice između Gončaruka i Zelenskog nastale su nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak ukrajinskog premijera u kojem negativno ocjenjuje rad ukrajinskog predsjednika.

Politička situacija u Ukrajini je napeta. Proruske separatističke grupe i ukrajinska vojska međusobno se optužuju za eskalaciju sukoba u dvije regije na istoku zemlje. Po procjenama Ujedinjenih nacija, u sukobu je ubijeno oko 13.000 ljudi.
Novi sukobi zabilježeni su u Ukrajini uoči susreta njemačke kancelarke Angele Merkel s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi. Njih dvoje bili su među čelnicima koji su dogovorili novo primirje za istočnu Ukrajinu na nedavnom sastanku u Parizu.
Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa