Direktorica USAID-a u BIH Nancy Eslick, posjetila Trend radio

Prostorije Trend radija danas je posjetila delegacija USAID-a na čelu sa direktoricom Nancy Eslick. Tokom razgovora sa urednikom Mersadom Sarajlijom, direktorica Eslick je izrazila svoje zadovoljstvo sa svim onim pozitivnim stvarima koje je Trend radio kao medij uradio, a naročito  implementacijom projekata kroz koje su se kreirale pozitivne priče o lokalnoj zajednici. Poseban fokus tokom razgovora bilo je neovisno novinarstvo, za koje su se sagovornici usaglasili da predstavlja temelj svake zajednice i društva u cjelini.

Direktorica Eslick je istakla da USAID podržava neovisne medije, a da je Trend radio prepoznat kao medij koji daje priliku mladima da se čuje njihov glas, a svojim projektima i uvezuje mlade iz različitih sredina u BIH. Zbog svega ovoga ona je u ime USAID-a izrazila zahvalnost i uputila čestitku svim zaposlenicima Trend radija. U ime naše medijske kuće, direktorici se zahvalio Mersad Sarajlija, koji je istakao važnost angažiranosti USAID-a na podršci projektima koji imaju za cilj pomoć neovisnim medijima u BIH. Posebno je istaknut program BHRI, koji provodi IOM uz financijsku podršku USAID-a, a unutar kojeg je Trend radio za dvije godine implementirao četiri projekta. 

Nakon razgovora, naše mlade novinarke Lajla i Mirela imale su priliku intervjuirati Nancy Eslick, koja je govorila o važnosti slobodnih medija, kao i o brojnim projektima koja je USAID za 25 godina uložio u BIH. Tokom razgovora novinarke su iznijele  i svoje utiske o suzbijanju negativnih utjecaja u zajednici i prevazilaženju podjela koje su i dalje prisutne.

Berina Hušidić/Trend radio

Poslušajte razgovor sa Nancy Eslick…

Vezane vijesti: