Gradonačelnik Fazlić podržao građane Bihaća koji se protive uspostavi izolatorija u svom naselju

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić na danas održanom sastanku sa predstavnicima bihaćke mjesne zajednice Gata i četiri gradska vijećnika, dao je apsolutnu podršku odlukama zbora građana Gate kojim se, između ostalog, traži poništavanje odluke da lječilište Gata koje se nalazi u samom centru ove mjesne zajednice, pretvori u izolatorij za oboljele od koronavirusa.Prema riječima Hasana Pašića, predsjednika Savjeta MZ Gata, nakon održanog zbora građana zauzet je jedinstven stav kojim se traži poništenje odluke o uspostavi izolatorija kojim se želi zatvoriti lječilište Gata, koje je i okosnica života u ovoj mjesnoj zajednici.

“Imamo podršku svih mještana i to smo vidjeli kroz zbor građana koji je sinoć održan i na kojem smo donijeli odluku da tražimo poništenje ove sulude odluke. Ova odluka je protiv građana i protiv samog lječilišta i kao vijećnik tražiti ću i vanrednu sjednicu GV Bihać kako bi smo i na vijeću raspravljali o ovoj odluci i našim stavovima kojim želimo poništenje odluke ministarstva”, kazao je Hasan Keškić, dopredsjedavajući GV Bihać, naglasivši da su mještani spremni i na radikalnije poteze ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Gradonačelnik Fazlić kazao je kako razumije da je u martu i aprilu donesena odluka da izolatorij bude u lječilištu Gata, kada je cijela država bila suočena sa pandemijom, ali ne razumijem da se sad ponovo pravi izolatorij u centru ovog naselja i ovom odlukom uništava lječilište.

“Jednom kada napravite izolatorij on će ovo lječilište praktički zatvoriti. Apsurd je što smo mi uložili u izolatorij u Domu zdravlja sa 75 kreveta koji je sad prazan, a istovremeno želimo izolatorij u Gati. Mi smo spremni da osiguramo sredstva da napravimo izolatorij tamo gdje je to adekvatno i tražiti ću od resornog ministarstva da poništi odluku i iznađe novo i praktičnije riješenje”, kazao je gradonačelnik Fazlić, davši punu podršku zahtjevima mještana MZ Gata.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: