Saopćenje za javnost OO SDA -Načelnik Općine Velika Kladuša nesaradnjom svjesno doprinio nezadovoljstvu građana

Po svom starom načinu manipulacije, zamjene teza i zloupotrebe građana, Laburističke stranka i dalje koristeći svoju poziciju unosi zablude u narod tvrdnjom da većina u Općinskom vijeću zloupotrebljava Budžet.


Svi znamo da je najviša vrhovna sudska instanca Ustavni sud FBiH presudio da je načelnik Općine prekršio Zakon, pokušajem da suspendira volju naroda i pravo Općinskom vijeću da usvaja Budžet Općine, time što je to pravo uzeo sebi kao pojedincu.


Druga zamjena teza jeste okrivljavanje većine u Općinskom vijeću za eskalaciju krize.


Tri godine općinski načelnik ne bavi se svojom poslom, već odbija da primi državne ministre. Više od dvije godine odbija da surađuje sa nadležnim kantonalnim, državnim i međunarodnim institucijama! Ništa nije uradio da traži adekvatna rješenja kako bi se rasteretili mještani Polja i urbanih područja, već je svojim nečinjenjem doprinio pogoršanju stanja i eskalaciji migrantske krize.


OO SDA Velika Kladuša podržava nastojanja kojima je cilj rješavanje svih pitanja u vezi sa
migrantskom krizom, rješenje problema sa kojima se svakodnevno susreću stanovnici Polja, ali i svi građani Općine Velika Kladuša. Uključivanje nadležnih Općine Velika Kladuša je davno trebao biti prvi korak u suradnji sa kantonalnim i državnim organima a sa ciljem da doprinesu rješenju problema.
Međutim, načelnik je od općinskog organa stvorio prostor za korupciju, pogodovanje i zloupotrebu položaja zbog čega ga je nadležno Tužilaštvo optužilo i privelo pravdi.


Bez obzira na prigovore Laburista, sedam političkih velikokladuških stranaka kandidiralo je zajedničkog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša. Sama činjenica da je toliko različitih stranka jedinstveno u stavu da stanje u Velikoj Kladuši nije dobro i zbog toga, sa zajedničkim kandidatom želimo učiniti Kladušu pravednijim i ljepšim mjestom življenja. Uvjereni smo da će UPRAVO to narod prepoznati i konačno učiniti da Velika Kladuša nije mjesto koje se zaobilazi, već maksuz dolazi, mjestom jednakih
šansi za sve

PRESS SLUŽBA

Vezane vijesti: