Saopćenje za javnost OO SDA Velika Kladuša povodom neodržavanja zadnje sjednice Općinskog vijeća

U cilju informisanja građana Općine Velika Kladuša, OO SDA Velika Kladuša daje sljedeće saopštenje:

„Na jučer zakazanoj VIII sjednici Općinskog vijeća, na dnevnom  redu se trebalo naći  nekoliko značajnih materijala, a jedna od važnijih tačaka je preispitivanje Zaključka o opozivu načelnika  i donošenje odluke o opozivu,  kao i donošenje odluke o raspisivanju referenduma o povjerenju načelniku Općine Velika Kladuša.

Podsjećamo, da zakonom predviđeni rok za preispitivanje predmetnih akata je trideset dana od dana donošenja, tako da je održavanje VIII sjednice bilo prijeko potrebno i  da je  isticao rok za potvrđivanje istih.

Nažalost, sjednica nije održana jer nije bilo kvoruma. 

Ranije uspostavljena većina koji čine  SDA ( pet vijećnika) , SDP ( tri vijećnika), Naša stranka ( dva vijećnika), NES ( dva vijećnika), Klub nezavisnih vijećnika ( dva vijećnika) i Dinko Ljubijankić vijećnik DNZ- Krajiška stranka na sastankuodržanom dan ranije, bila je jedinstvena.

Međutim, Klub vijećnika SDP-a na sjednici nije bio kompletan i petnaest minuta prije početka iste vijećnik SDPVelika Kladuša javio je  telefonski, da ne može prisustvovati istoj.

Pozivmo SDP Velika Kladuša da objasni građanima Općine Velika Kladuša gdje je nestalo kladuško jedinstvo i zašto je prekršen Sporazum o principima zajedničkog djelovanja većine?

Danas je 25. novembar Dan državnosti BiH i mogli smo ga konačno zajedno obilježiti. Nažalost , nismo.

Mi smo i dalje na putu koji čuva jedinstvenu i suverenu državu BiH i na tom putu nastavljamo borbu za prosperitet svih građana Općine Velika Kladuša.

Poštovani sugrađani i sugrađanke, neka nam je sretan Dan državnosti BiH!

Press OO SDA

Vezane vijesti: