Sve spremno za 1. bosanskokrupsku regatu

Polako se privode kraju pripreme na organizaciji 1. bosanskokrupske Una regate zakazane za subotu 17.juli.

Prijave su zaključene i broj učesnika premašio je sva očekivanja.Trenutno JU“Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje „ kao nosioc same organizacije,na spisku broji preko 360 osoba.

Prema trenutno raspoloživim informacijama tog dana na Uni bit će angažovano 15-tak rafting agencija iz cijele Bosne i Hercegovine i naravno svi raspoloživi domaći resursi kako bi se ispoštovali svi uslovi za održavanje jedne ovakve manifestacije na vodi. Obzirom da je riječ o velikom broju učesnika neophodan je i veći broj ljudi koji će biti raspoređeni cijelim tokom dionice, koja će se voziti tog dana, odnosno od Grmuše do Gradskog keja u centru Bosanske Krupe. Osim rafting agencija, u organizaciju su uključeni i pripadnici civilne zaštite, vatrogasnih jedinica, medicinskog osoblja, policije i dr.

Cilj regate je učešće svih građana u regati koji do sad nisu imali prilike da učeštvuju ali isto tako i svih ljubitelja prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša. Ova prva Una regata trajaće jedan dan.

Pokrovitelj manifestacije i organizator je Općina Bosanska Krupa uz podršku JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa kao i Sportskog saveza.

Program 1. bosanskokrupske regate

09:30 – 10:00 Okupljanje učesnika na autobusnoj stanici

10:00 Polazak autobusa na mjesto starta regate (Grmuški most)

10:30 Dolazak učesnika i raspoređivanje grupa po čamcima i zaduživanje opreme

12:00 Start regate

16:30 Dolazak u Bosansku Krupu

17:00 Ručak na Malim adama

18:00 Muzički program na Malim adama

Izvor: krupljani.ba

Vezane vijesti: