MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vikendi možda nisu toliko dobri kao što mislite

Vikendi su odlični za odmaranje od naporne i stresne sedmice te dan kada nemate nikakvih obaveza i možete raditi što hoćete.

No, vaši vikendi možda nisu toliko dobri za vas koliko mislite, piše msn.com, prenosi vecernji.hr. 

Jedna stvar koja nije dobra kod vikenda je što jedete kasnije nego inače. Ljudi su bića od navike što znači da trebaju imati neku rutinu. Kada vikendima jedete kasnije zapravo se debljate.

Jedenje kasnije poremeti cijeli sustav u vašem tijelu i promijeni način na koji metabolizam prerađuje kalorije, što dovodi do nakupljanja kilograma i težine. Spavanje duže preko vikenda zapravo vam ne pomaže kod nadoknađivanja sna koji ste izgubili preko sedmice, nego zapravo pogoršava zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Također dovodi do debljanja i raznih problema sa imunitetom. Najbolje je da svaki dan idete spavati i budite se u isto vrijeme kako bi stekli neku rutinu. Ako preko sedmice ne stignete vježbati ili ići u teretanu, nemojte probati do sve nadoknaditi tokom vikenda, mogli biste se povrijediti. 

Osobe koje vježbaju samo preko vikenda često su previše uzbuđene i pokušavaju odraditi što više vježba u što manje vremena pa onda dolazi do raznih ozljeda, kao što su istezanje mišića i pretjerano umaranje.

Dok su vikedni odlični za razne aktivnosti i obaavljanje svih obaveza, pokušajte se ne iscrpiti i ne pretjerati sa svime. Najbolje je u svemu biti umjeren i pratiti svoju rutinu.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa