MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Vukas o izbacivanja Utrechta: Ponosni smo kako je Zrinjski predstavio bh. nogomet

Nogometaši Zrinjskog večeras su u Mostaru napravili veliko iznenađenje upisavši pobjedu nakon produžetaka nad holandskim Utrechtom 2:1 te izborili plasman u treće pretkolo Evropske lige.

Trener mostarske ekipe Hari Vukas očekivano je bio prezadovoljan nakon utakmice, a prvo je čestitao igračima veliki uspjeh.

“Čestitam igračima, koji su stvarno dali zadnji atom za ovaj uspjeh. Pun stadion je doprinio tome. Svi smo sretni zbog velikog uspjeha. Prvo poluvrijeme nije bilo to što smo željeli. Kao da se uvukla neka nesigurnost među nama. Išli smo linijom manjeg otpora i pred kraj prvog poluvremena primimo taj gol. Momke ipak nije presjekao gol. Drugo poluvrijeme smo smirili momke. Ubijedili smo ih da mogu proći Utrecht. Mijenjali smo šta smo morali mijenjati. Nismo željeli nikakve rotacije. Vidjeli ste i sami da nisu ni oni nešto puno spremniji. Ja se ne mogu sjetiti njihove nijedne neke velike šanse u drugom poluvremenu i produžecima. Presudila je upornost momaka”, rekao je ushićeni Vukas.

Plemići će u trećem pretkolu igrati protiv švedskog Malmea, ali prije toga ih čeka derbi Premijer lige BiH protiv Željezničara na Grbavici.

“Danas je bilo veliko pražnjenje i niko ne razmišlja sad o Malmeu. Imamo tešku utakmicu na Grbavici protiv Željezničara. Igrači su zaslužili malo da se provesele. Veliki je ovo uspjeh i za nas i za BiH. Pokazali smo se na karti evropskih klubova pa smo ponosni što smo na taj način prezentovali BiH. Kvalitet Utrechta je poznat, a švedska liga je manje kvalitetna od holandske. Njihova sezona je u toku i tu su u prednosti. Iskautirati ćemo ih, pripremiti ekipu i probati ostvariti dobar rezultat. Meni je ova utakmica pokazalo koliko možemo. Neki su igrali čak četvrtu utakmicu zaredom, ali su stisli zube i na kraju zasluženo slavimo”, poručio je Vukas.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa