MARKETING

Australija: Četvero djece poginulo nakon što je vjetar podigao dvorac na napuhavanje

Četvoro djece je poginulo, a još petoro je teško povrijeđeno nakon što su pali s visine od 10 metara s dvorca na napuhavanje koji je vjetar podigao u zrak na školskoj priredbi u Australiji.

Djeca u osnovnoj školi Hillcrest u Devonportu, na sjevernoj obali Tasmanije, slavila su kraj školske godine kada je vjetar podigao dvorac u zrak.

“Devet učenika petog i šestog razreda osnovne škole Hillcrest palo je sa visine od oko 10 metara nakon što je jak lokalni vjetar izazvao podizanje dvorca i nekoliko lopti na napuhavanje oko 10 sati ujutro”, saopštili su iz tasmanijske policije u izjavi.

Poginulo je četvero djece, dvije djevojčice i dva dječaka, a petero je u bolnici sa teškim povredama.

“Na dan kada su ova djeca trebala proslavljati svoj posljednji dan u osnovnoj školi, umjesto toga svi oplakujemo njihov gubitak”, rekao je komesar Darren Hine na konferenciji za novinare u četvrtak popodne.

“Naša srca se slamaju zbog njihovih porodica i voljenih, školskih drugova i učitelje te djece koja su prerano otišla”, rekao je.

Službe hitne pomoći, uključujući helikoptere, upućene su u školu da zbrinu povrijeđene i prevezu ih u bolnicu.

“Ovo je veoma tragičan događaj i naše misli su sa porodicama i širom školskom zajednicom,”, rekla je Debbie Williams koja obavlja funkciju komandira policije u četvrtak.

“Nema sumnje da je ovo bila veoma uznemirujuća scena. Savjetovanje je dostupno porodicama pogođenim ovim događajem u školskoj zajednici, zajedno sa onima koji prvi reaguju”, rekla je ona.

Dvorac je bio jedna od brojnih poslastica organizovanih za učenike u okviru “Velikog dana”, navodi se na Facebook stranici škole.

Ostale aktivnosti uključivale su zonu za igru ​​u vodi i lopte na napuhavanje. Policija je zamolila ljude da izbjegavaju to područje.

Izvor: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo