Apel MUP-a KS: Pomozite nam u lociranju osumnjičenog za ubistvo na Ilidži

Muškarac iz Maroka, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Otesu pokraj Sarajeva i za kojim je raspisana potraga, od ranije je poznat organima gonjenja.

Naime, radi se o Hachamu Aglarasu koji je u pritvoren krajem prošle godine nakon što je u oktobru 2019., prilikom policijskog pretresa, kod njega pronađena određena količina marihuane, tačnije sedam kesa ilegalne droge.

Zbog toga je Aglarasu Općinski sud u Sarajevu odredio uslovnu kaznu od četiri mjeseca. Drugim riječima – pušten je na slobodu.

Aglaras je tada opisan kao migrant sa prijavljenim prebivalištem u kampu Ušivak u Hadžićima.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj stranici fotografiju Aglarasa za kojeg postoji osnova sumnje da je učestvovao u počinjenju ubistva bh. državljanina inicijala J.B. i ranjavanju još dvije osobe.

“Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenoj osobi, odnosno njenom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS putem telefona 122 ili 033 206 666, odnosno 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici”, saopćili su danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: