Održana četverodnevna online edukacija iz video produkcije

Protekla dva vikenda, u organizaciji Trend radija održani su treninzi mladih novinara iz Prijedora (Free radio, Zenice (Radio Activ) i  USK (Trend radio). Treninge su izvodili stručnjaci iz agencije Moja digitalna akademija iz Banja Luke, a odnosili su se na snimanje, montiranje i pravilno plasiranje video i fotografskih sadržaja u medijskom prostoru. Treninzi su održavani online putem, a svi učesnici su istakli da će im ova obuka puno pomoći u oblasti fotografije i video sadržaja. Svakom od učesnika je na kraju obuke omogućen pristup video materijalu sa sva četiri dana obuke.

Nakon ovog dijela, svaki od polaznika dobiće mogućnost da zajedno sa svojim mentorima u praktičnom dijelu uradi po jednu video reportažu koja će biti prikazana na portalima ovih medijskih kuća. Po okončanju cjelokupnog projekta svima onima koji uspješno završe proces biće dodijeljeni certifikati.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Nejra M LJ/Trend radio

Vezane vijesti: