RS: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, trgovački centri, škole,..

U Republici Srpskoj će u narednih sedam dana biti obustavljen rad ugostiteljkih objekata, trgovačkih centara, frizerskih i kozmetičkih salona, bazena, fitnes centara, te skijališta, a s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Takođe, obustavlja se nastava u školama i na fakultetima, odluka je Republičkog štaba za vanredne situacije.

Naredne sedmice biće zabranjen i rad ustanovama kulture – pozorištima, bioskopima, muzejima, galerijama i slično.

Ugostiteljskim objektima biće dozvoljena šalterska prodaja u periodu od 6.00 do 21.00 čas, navela je ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić.

Ona je navela da je cilj mjera spriječiti okupljanje više ljudi na jednom mjestu, te je apelovala je na građane da se svi pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić je navela da se zbog pogoršane epidemiološke situacije, svi učenici od sutra prelaze na onlajn nastavu u narednih sedam dana.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je epidemiološku sitaciju u Republici Srpskoj potrebno shvatiti na svi novima vlasti i da se poštuju sve mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije, jer se, prema njegovim riječima, samo tako može prekinuti ekspanzija širenja zaraze koronavirusa.

BHRT

Vezane vijesti: