Danas je Svjetski dan muškaraca

Svjetski dan muškaraca je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 19. novembra.
E, sad, ako razmišljate kako biste mogli da obilježite ovaj dan, mi predlažemo da uradite nešto dobro za sebe, nešto po čemu ćete pamtiti ovaj 19. novembar.
Prvi put obilježen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, ovaj dan je, s popratnim dešavanjima, stekao potporu mnogih pojedinaca i udruženja u Australiji, na Karibima, u Aziji, Evropi, Africi i Ujedinjenim nacijama.
Ciljevi obilježavanja Međunarodnog dana muškaraca uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora.
Prilika je to za naglašavanje diskriminacije prema muškarcima i dječacima, te proslavu njihovih postignuća i doprinosa, posebno doprinosa zajednici, porodici, braku i brizi za djecu.
Život muškarca u svijetu je povezan s fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju. Postoji mišljenje da su nemar i nebriga prema zdravlju i tijelu više vezani za muškarce, te je važno da se od malih nogu svi uče o zdravom načinu života.

Vezane vijesti: