Divovska 3D mačka plijeni pažnju stanovnika Tokija

Gigantska 3D mačka pojavila se na bilbordu u Tokiju, gdje se zaigrano nadvija nad jednom od najprometnijih željezničkih stanica u gradu. Iako se radi o testnom emitiranju, već plijeni pažnju stanovnika glavnog grada Japana i postala je vrlo popularna na društvenim mrežama.

Prikazana između oglasa, hiperrealistična mačka “oživljava” na zakrivljenom LED ekranu od 1.664 kvadratna metra u okrugu Shinjuku. Ekran u rezoluciji 4K prikazuje mačku kako šeta visoko iznad japanske prijestolnice dok glasno mjauče.

Emitira se od 7:00 sati, a video se mijenja tijekom dana. Mačka se prvi put pojavi ujutro, a do popodneva se vidi kako stoji i mijauče na prolaznike. Navečer legne i zaspi naslonjene glave na šape.

Iako se će se službeno prikazivati tek od 12. jula, probna emitiranja održavaju se od prošlog mjeseca.

“Shinjuku mačka” već je privukla pažnju na društvenim mrežama. Korisnici su je nazvali slatkom i izrazili svoje čuđenje tehnologijom, piše CNN.

Za one koji nisu u mogućnosti da posete lično, jedna od kompanija koja stoji iza projekta, Cross Space, započela je uživo prikazivanje panoa putem YouTubea.

Realistički 3D bilbordi pojavili su se u nekoliko azijskih zemalja posljednjih godina i postali su veoma popularni.

Vezane vijesti: