MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na snazi upozorenje za cijelu BiH zbog visoke temperature

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 15; Bugojno 16; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 18; Bjelašnica 19; Sarajevo, Zenica 20; Banja Luka, Bihać, Tuzla 21; Trebinje 23; Mostar 24; Neum 26; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 39 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Približavanje pogoršanja sa zapada uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu, ponajviše u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima povreda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti ili planirati iste u jutarnjim satima. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

Objavljena je prognoza do kraja augusta:

ponedjeljak 28. 8. 2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 27, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 33, na sjeveroistoku Bosne do 39 °C. 

utorak 29. 8. 2023., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne u sjevernim područjima Bosne vjetra u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24, na sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini do 30 °C.

srijedu 30. 8. 2023., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugoistočni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa