MARKETING

Pokrenuta humanitarna akcija za liječenje dvogodišnjeg Amara iz Velike Kladuše, potrebno 140 000 eura

Amar Dukić još uvijek nema pune tri godine, a pred njim je već bitka života. Naime prije nekoliko dana, ustanovljeno je da maleni Amar ima maligni tumor oka, koji zahtjeva hitno liječenje, odnosno operaciju. Amarovi roditelji su, kako piše u otpusnom pismu, primjetili bjeličasti odsjaj u lijevom oku, nakon čega Amar biva upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću odakle odlazi hitno u Kliniku za Očne bolesti UKC Tuzla gdje mu je  nakon pretraga otkriveno da je lijevo oko prekriveno tumorskom masom i da je cijela nazalna polovina očnog dna zahvaćena tumorom.
Roditelji, Aladin i Šejla Dukić pomoć su potražili van naše zemlje, tačnije Amarove nalaze poslali su u klinike u Turskoj i Austriji, te su dobili predračun za operaciju, koji iznosi 140.000 eura.

Kako je operacija izuzetno skupa, u Velikoj Kladuši i dijaspori je pokrenuta humanitarna akcija koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje ovog mališana. Amar je drugo dijete porodice Dukić, a kako bi on i njegov brat Adian, nastavili imati bezbrižno i sretno djetinjstvo, pozivamo sve ljude dobrog srca da se odazovu ovoj humanoj akciji. Naše malo, nekom znači mnogo.


Otvoreni su računi za uplate na ime Amarove majke, Šejle Dukić:

Za uplate iz inostranstva:

Uz pomoć dobrih ljudi, Amar će izaći kao pobjednik iz ove bitke i nastaviti uživati u dječjim radostima kao i do sada.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem facebook-a na profile Sejla Dukić, Aladin Dukić ili ih kontaktirati putem broja +387 (0)62 208 038.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo