Prekinuta 10.redovna sjednica OV

Današnja sjednica OV koja je počela u 11h, prekinuta je i prije usvajanja i rasprave o Dnevnom redu. Naime prije samog početka, na ulazu u zgradu Općine nalazili su se građani MZ Bojna koji su okupljanjem izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u općini Velika Kladuša. Mještani ovih mjesnih zajednica vođeni predsjednikom MZ Fikretom Šabićem iziskuju preporuke lokalne zajednice koje su im potrebne do 1.aprila, kada imaju zakonski rok da ih predaju, a sve kako bi se pristupilo izgradnji dva lokalna puta na tom području za koji su osigurna sredstva iz Federalnog ministarstva za raseljena lica i to Ahovo-Brkići i Razbojna-Siviča kamen.

Kako nam je rekao predsjednik MZ Fikret Šabić, u mjesecu decembru su se prijavili na Javni poziv koji je raspisalo Federalno ministarstvo za raseljena lica i prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije preostale su samo preporuke lokalne zajednice, koje su im obećane od strane ovlaštenika načelnika Ervina Abdića pismenim putem, ali još uvijek ih nisu dobili. Vijećnici su stoga raspravljali o ovoj temi punih sat vremena, i dok je jedan dio vijećnika smatrao da je potrebno da se na današnjoj sjednici obrati neko iz ovih mjesnih zajednica, ostatak vijećnika uključujuči i samu Predsjedavajuću Eminu Ćehić, bio je strogo protiv, pravdajući to ozbiljnošću današnje sjednice Vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o Prijedlogu Budžeta Općine Velika Kladuša za 2022. i Programu Potrošnje ZKP-a.

Nakon nekoliko izlaganja vijećnika među kojima su bili Amir Purić, Asim Veladžić, Rifat Dolić, Fuad Sulejmanagić, Bisenija Mušedinović i drugi, došlo se do zaključka da ukoliko se ne dozvoli obraćanje predsjednika MZ Bojna i Gradina, određeni vijećnici planiraju napustiti sjednicu, što se u krajnjem slučaju i dogodilo. Ostalo je 13 vijećnika, čime je utvrđeno da nema kvoruma za nastavak sjednice, te je ista odgođena.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo