MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Barcelona nakon produžetaka preko Seville prošla u finale španskog Kupa kralja

Nogometaši Barcelone su ušli u finale španskog Kupa kralja nakon što su u uzbudljivom meču na Nou Campu nakon produžetaka izbacili Sevillu.

Sevilla je u prvom meču kod kuće slavila sa 2:0, a večeras je Barcelona na Nou Campu slavila sa 3:0, te su Katalonci s ukupnih 3:2 prošli u finale.

Barcelona je povela već u 12. minuti i prepolovila prednost Seville iz prvog meča. Messi je ušao u kazneni prostor gostiju i dodao Dembeleu koji se izvukao malo izvan šesnaesterca i postigao prelijep pogodak u same rašlje za 1:0.

U 67. minuti Barca je umalo došla do 2:0, no Alba je pogodio prečku.

Sevilla je dobila priliku završiti posao u 73. minuti, no Ocampos je promašio penal. Tačnije, Ter Stegen je sjajno odbranio njegov udarac i uhvatio loptu.

Jedan od ključnih trenutaka meče desio se u 90+2. minuti kada je Fernando dobio drugi žuti karton i poslan je u svlačionicu, a u 90+4. minuti Pique je nakon kornera pogodio za 2:0 i odveo susret u produžetke.

Barcelona je iskoristila prednost igrača više u produžecima, te je nakon samo pet minuta igre u prvom produžetku pogotkom Braithwaitea stigla do 3:0, što je bio rezultat koji je katalonsku ekipu odveo u finale.

Barca će u finalu igrati protiv Athletica ili Levantea. Njihov duel se igra sutra u Bilbau, a rezultat prvog meča je glasio 1:1.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa