MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Grlo Zvarovski iz Velike Kladuše pobjednik 18. memorijala ”Alija Izetbegović”

Grlo “Zvarovski”, u vlasništvu Konjičkog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše, pobjednik je glave utrke na 18. memorijalu “Alija Izetbegović” koji je danas održan na hipodromu “Bakšaiške bare” u Bihaću.

“Mi već pet godina maksimalno ulažemo u grla i za ovaj smo se memorijal posebno pripremali jer je za nas ovo utrka sezone, i ponosno s peharom idemo kući”, kazao je Aladin Ćerimović, predsjednik Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše.

U pet trka na 1.200,1.650, 2.000 i 2.400 metara takmičilo se više od 30 grla iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Ovaj memorijal jedna je od značajnijih utrka u regionu.

“Drago mi je da naš Grad Bihać i Unsko-sanski kanton nastavlja tradiciju i sve ono što bogati kulturni i sportski život. Treba graditi jer vidjeli smo prošle godine kako je kad se ništa ne događa, koji su to gubitci. Ako stanemo jedni uz druge i napravimo ovakvu jednu manifestaciju, šaljemo pozitivnu poruku i Bosni i Hercegovini i regionu”, kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK-a.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i sin rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine počasni je predsjednik Organizacionog odbora i jedan od glavnih sponzora Memorijala.

“Sad me malo i nostalgija hvata kad se sjetim prvih pobjednika. Drago mi je da su podignuti uslovi ovdje jer je ovo sada jedan od boljih hipodroma u regionu. Ipak, treba raditi dalje, trebaju dobre tribine i bolji smještaj gledalaca. Jako je važno i to sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, jer je sjećanje na njega na ovakav lijep način, ustvari sjećanje na jedno herojsko vrijeme i njega treba čuvati i njegovati sjećanje na to vrijeme”, kazao je Izetbegović.

Nagradni fond trke dana Memorijal ”Alije Izetbegovića” bio je 25.000 KM, od čega pobjedniku pripada 12.000 KM.

Izvor: AA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa