MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Luka Garza nagrađen za sjajne nastupe dvosmjernim ugovorom s Detroitom

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza nagrađen je profesionalnim ugovorom s NBA ekipom Detroit Pistons nakon odličnih nastupa u Ljetnoj ligi.

Kako prenosi novinar The Atletica Shams Charania, Luka je oduševio tokom Ljetne lige i u potpunosti je ispunio očekivanja kluba pa je dobio dvosmjerni ugovor.

Garza je izabran kao 52. pik na draftu, a od tog trenutka odigrao je sve mečeve odlično. Mladi košarkaš je završio koledž Iowa, na kojem je postao rekorder po broju postignutih koševa. Garza je od Pistonsa dobio “two-way” ugovor, što znači da će iznos plate zavisiti od lige u kojoj nastupa u predstojećem periodu.

Dvosmjerne (two-way) ugovore NBA liga je uvela 2017. godine kako bi spriječila mlade košarkaše da odlaze u Evropu, jer je prije toga prebacivanje u Razvojnu ligu značilo da će igrači igrati za neuporedivo manje novca, što bi ih navelo na trajni odlazak. Ugovor može biti potpisan maksimalno na dvije godine i ekipa može imati dvojicu igrača na dvosmjernom ugovoru.

Garza je pretprošle noći oduševio nastupom protiv Los Angeles Lakersa upisavši 20 poena i 14 skokova, a i sinoć je bio odličan u pobjedi protiv Orlando Magica rezultatom 79:78. Mladi centar je na terenu proveo nešto više od 26 minuta i postigao je 21 poen (najefikasniji u ekipi) i dodao čak 15 skokova. Još impresivnije djeluje da je do double-double učinka stigao u prvom poluvremenu utakmice.

Podsjetimo, Garza je izrazio želju da igra za reprezentaciju BiH i trenutno je u procesu dobijanja državljanstva. Njegova majka Šejla je iz BiH, dok je otac Amerikanac španskog porijekla.

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa