MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Lukaku se dogovorio s Juventusom, Manchester United bi osim Dybale mogao dovesti i Mandžukića

Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku postigao je dogovor s Juventusom o ličnim uvjetima, a u suprotnom smjeru bi mogli otići Paulo Dybala i Mario Mandžukić.

Lukaku je s predstavnicima Juventusa u četvrtak dogovorio godišnju platu od 9 miliona dolara, ali taj dogovor ovisi o tome da li će Paulo Dybala pristati na transfer u Manchester United. On se u četvrtak vratio u Torino kako bi obavio rutinski ljekarski pregled i razgovarao s novim trenerom Stare dame Mauriziom Sarrijem, ali se ništa od toga nije dogodilo. Očekuje se da će se sa Sarrijem sastati danas.

Kako bi pristao na promjenu sredine, Dybala zahtijeva znatno povećanje plate u odnosu na 7,5 miliona eura po sezoni koliko trenutno zarađuje, odnosno 12 miliona eura plus bonuse.

Neki tvrde i da usporava svoj odlazak iz kluba očekujući ponudu PSG-a.

U međuvremenu se počelo spominjati ime Marija Mandžukića koji je također razgovarao s Manchester Unitedom, ali bi njegov eventualni transfer na Old Trafford bio nevezan za Dybalu i Lukakua. Tridesettrogodišnji hrvatski napadač ima ugovor do juna 2021. godine, ali i malo prilike da igra otkako je došao Sarri. On se povezuje s Bayernom, Borussijom Dortmund i PSG-om. Mandžukić je postigao 10 golova i upisao sedam asistencija u 33 zvanične utakmice za Juventus prošle sezone, a njegova vrijednost se procjenjuje na 20 miliona eura.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa