MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sarajevo pobjedom želi okončati izvanrednu godinu, Željezničar bez prava na kiks

Ovoga vikenda igra se posljednje 19. kolo jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige, a danas su na programu tri utakmice.Od 13 sati igraju se dvije utakmice, a drugoplasirani Željezničar gostuje Krupi i pod imperatviom je pobjede ukoliko želi zadržati priključak za Sarajevom.

Plavi su u prošlom kolu na svom terenu podraženi od Širokog Brijega 3:2 i nemaju pravo na novi kiks protiv pretposljednje ekipe na tabeli. Ipak, Krupa je u prvom meču u Sarajevu savladala Željezničar 1:0 i to je Plavima dovoljna opomena da ih očekuje težak zadatak.

U istom terminu snage će na Otoci odmjeriti dva “davljenika” Olimpik i Radnik. Vukovi su u zoni ispadanja i imaju pet bodova manje od svog današnjeg gosta koji je prvi tim iznad crte, a eventualnom pobjedom definitivno bi stekli realne šanse da do kraja sezone sačuvaju status premijerligaša.

Ipak i Bijeljinci imaju svoju računicu, a nakon trijumfa protiv Tuzla Cityja 2:1 u prošlom kolu, pozitivnim rezultatom žele zadržati razmak u odnosu na najugroženije ekipe.

Posljednji meč današnjeg programa na Koševu će odigrati stari rivali Sarajevo i Sloboda. Bordo tim je već osigurao jesenji naslov, ali želi okončati godinu na najbolji mogući način.

Sarajevo je bez poraza u dosadašnjih 18 kola, a također i u kompletnoj kalendarskoj godini i svakako bi još jednom ušli u historiju bh. nogometa gotovo briljantnom polusezonom.

Sloboda najavljuje hrabru igru koju su pokazivali i u prethodnim utakmicama sa favorizovanim rivalima, ali Sarajevo je ipak veliki favorit u ovome susretu.

Raspored 19. kola PLBiH:

Subota:

Olimpik – Radnik (13:00 sati)
Krupa – Željezničar (13:00, Moja TV)
Sarajevo – Sloboda (17:00, Arena Sport 1)

Nedjelja:

Tuzla City – Borac (13:00, Arena Sport 1)
Velež – Mladost (15:00, Moja TV)
Široki Brijeg – Zrinjski (17:00, Arena Sport 1)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa