USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše pobjednik prvog kola Premijer lige BiH u lovu na šarana i amura!

Završeno je prvo kolo Premijer lige BiH u lovu na šarana i amura koje se u razdoblju od 14. do 16. maja održavalo na obalama Ramskog jezera. Prema plasmanu ekipa ukupni pobjednik ovog kola je USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše s ukupnom ulovljenom kilažom od 66.150 kg, dok je najteži ulovljeni primjerak imao 12.880 kg. Drugoplasirana ekipa je UŠR “AMUR iz Gruda (31.888 kg), dok je treće mjesto zauzela ekipa SRD “UKRINSKI CVIJET” iz Prnjavora (7.600 kg). Vrhovni sudac je bio Mladen Agatić, a tajnik Tarik Ibrišević.

Velikokladušku ekipu na ovom takmičenju čine:

1.Dino Miljković

2.Aladin Munjaković

3.Ibrahim Kadić

4.Sandin Bajrić

U takmičenju su sudjelovale sljedeće ekipe: CT UŠR “AMUR”iz Gruda, CT USR “BUSOVAČA, CT USR “BUSOVAČA II”, CT UGSR “HAZNA” iz Gradačca, CT UR “ŠARAN” iz Orašja, CT SRD “UKRINSKI CVIJET” iz Prnjavora, CT USR “KISELJAK”, CT USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše te CT SRD “ŠAMAC”.

Treće kolo se također očekuje na Ramskom jezeru 27. i 28. juna 2021. godine, a ove će se godine također i Kup Jadransko-poduvanskih zemalja održati na Ramskom jezeru u periodu od 27. do 29. augusta, kada se očekuje nešto veći broj ekipa iz regije.

Vezane vijesti: