MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Željezničar nakon pet mjeseci traži pobjedu na Grbavici, Radniku trebaju bodovi u Mostaru

Susretima 25. kola nastavlja se nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, a u subotu nas očekuju dva izuzetno zanimljiva duela u Sarajevu i Mostaru.

Kolo će otvoriti Željezničar i Mladost utakmicom koja će biti odigrana na Grbavici, a Plavi će pokušati prekinuti niz od sedam utakmica bez pobjede i doći do prijeko potrebnih bodova u borbi za evropska takmičenja.

Posljednji put kada je Željezničar ostvario pobjedu bilo je 2. decembra kada su kao gosti bili bolji od Zrinjskog sa 2:1, a nakon toga nisu slavili protiv Širokog Brijega, Krupe, Sarajeva, Tuzla Cityja, Olimpika, još jednom Tuzla Cityja i na kraju protiv Slobode. Posljednju domaću pobjedu Željezničar je ostvario 31. oktobra 2020. godine u meču protiv Radnika kada su slavili rezultatom 3:1.

S druge strane, Mladost je u prošlom kolu remizirala protiv Zrinjskog na domaćem terenu, a prije toga su nakon pobjede protiv Krupe doživjeli minimalni poraz od Borca. Trenutno su na devetoj poziciji na tabeli sa 23 osvojena boda, tri više od Olimpika koji je u zoni ispadanja. Željezničar je, s druge strane, na šestoj poziciji sa 38 osvojenih bodova, šest manje od Širokog Brijega i Borca.

“Naša očekivanja su da probamo napokon zabiti gol, ali da ne bude na 3:0 za protivnika. Taj gol bi nam omogućio da lakše igramo jer očigledno imamo ogromnih problema s pritiskom koji smo sami sebi stvorili smušenošću u posljednjim utakmicama”, kazao je Osim u najavi utakmice i nastavio:

“Ne igramo na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo, ali ko nije igrao nogomet ne zna šta to znači. Nadamo se da će tome doći kraj, mi se trudimo i radimo, očekujemo da nas krene i da damo gol koji bi nam omogućio da igramo mirnije. Ako igramo na našem nivou, mi smo bolja ekipa od Mladosti i ostvarili bismo povoljan rezultat.”

Nakon utakmice na Grbavici igra se duel na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru između ekipa Zrinjskog i Radnika.

Plemićima je također pod imperativom pobjeda kako bi zadržali šansu da se takmiče s već pomenutim timovima u borbi za drugu, treću i eventualnu četvrtu poziciju, a bodovi su danas jako potrebni i Radniku koji bi u slučaju poraza mogao otići u zonu ispadanja.

Raspored utakmica:

-subota

Željezničar – Mladost (17:00 sati)

Zrinjski – Radnik (19:00 sati)

-nedjelja

Tuzla City – Sloboda

Široki Brijeg – Krupa

Borac – Olimpik

-ponedjeljak

Velež – Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa