Ðukanović dao mandat Krivokapiću da sastavi novu vladu Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da će danas Skupštini uputiti prijedlog da mandatar za sastav nove vlade bude nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.Prethodno je Đukanović sa nosiocima lista koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bećićem i Dritanom Abazovićem održao konsultacije o mandataru, prenosi RTCG.

Đukanović je kazao da će prijedlog za mandatara danas uputiti predsjedniku Skupštine. Odao je priznanje predstavnicima tri koalicije za postizanje sporazuma odmah poslije izbora.

“Izborni proces i tranzicija vlasti rezultat su višegodisnjeg napora institucionalnog državnog okvira. Naše društvo ovim pokazuje zrelost. Mi na ovim izborima nismo odlučivali o državi, zato ne smijemo dozvoliti da bilo ko ugrozi državu”, naveo je Đukanović i dodao da je Crna Gora prepoznata kao faktor regionalne stabilnosti.

On je kazao i da će nova vlada nastaviti investicije, borbu protiv korone… Ističe i da izvještaj EK pokazuje da su urađene značajne reforme.

“Vjerujem da će nova vlada iskoristiti ovaj dokument za neophodne reforme”, naveo je Đukanović i poručio novom mandataru da će biti otvoren za svaku vrstu saradnje.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: