Epilog protesta u Ljubljani: Privedeno 25 osoba, na snazi ograničeno kretanje

U Ljubljani su i dalje na snazi ograničenja kretanja u pojedinim dijelovima Ljubljane, Bleda i Brda i kod Kranja. Nakon jučerašnjih protesta privedeno je ukupno 25 osoba, od kojih su tri zadržane. Prema podacima policije, na protestima je bilo oko 3.000 ljudi.

Jake policijske snage osiguravale su skup koji nije bio prijavljen, piše N1 Slovenija. Iako su pozivali učesnike da se raziđu, to nisu učinili. Naknadno je policija koristila vodene topove, suzavac i druga sredstva kako bi rastjerala demonstrante.

Prema izvještaju policije, demonstranti su ozbiljno prekšrili javni red. Bacali su razne predmete na vozila i policajce. Ugrozili su i željeznički nadvožnjak zbog čega je bio obustavljen željeznički saobraćaj. Podsjetimo, demonstranti su razbili prozor i na redakciji N1 televizije.

Privedeno je ukupno 25 osoba. Među privedenima su reper Zlatko i predsjednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović. Dvije osobe zatražilke su ljekarsku pomoć zbog udisanja suzavca, a šest policajaca je lakše povrijeđeno.

Protesti i neredi trajali su do 21:30 sati-

Izvor: N1

Vezane vijesti: