Još jedna noć neprekidne vatre u Gazi: Ubijeno najmanje 10 Palestinaca od kojih petero djece

Tokom noći je u izraelskim zračnim napadima ubijeno najmanje 10 Palestinaca, uključujući petero djece. Napadi su izvedeni u ranim satima u subotu na kamp al-Shati koji se nalazi zapadno od Gaze.

Izrael je pojačao napade na Gazu u subotu prije svitanja gađajući stambene objekte, ratni avioni su pogodili zgradu dok su stanovnici još bili kod kuće te su tako ubili sedam osoba i ranili najmanje 20. Spasilački timovi tragaju za žrtvama ispod ruševina trokatne kuće u kojoj živi nekoliko porodica, a glasnogovornik ministarstva zdravstva Ashraf al-Qudra kazao je kako očekuje da će broj poginulih porasti.

Palestinska web stranica za vijesti Arab48 navela je imena žrtava: petogodišnji Yamen Abu Hatab, desetogodišnji Bilal Abu Hatab, jedanaestogodišnji Youssef Abu Hatab, osmogodišnji Abdel-Rahman al-Hadidi , 14-godišnji Suhaib al-Hadidi, 36-godišnja Maha al-Hadidi i 31-godišnja Yasmine Hassan.

U Beershebi i zajednicama u blizini pojasa Gaze stalno se oglašavaju sirene s upozorenjem. Times od Israel prenosi da su se tokom noći one čule svako dva sata s obzirom na intezivnost raketnih udara na Beershebu, Ashdod, Ashkelon i okolna područja.

IDF kaže da je izveo zračni napad na obavještajni centar Hamasa u sjevernoj Gazi.Do sada je prema izvještaju izraelske vlade stradalo 126 muškaraca, 20 žena i 31 dijete, dok je povrijeđeno najmanje 950 osoba.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: