Stanje u Cetinju mirnije, građani razočarani

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručio je kako su građani tužni i razočarani nakon svih događanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je kazao da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se događalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

“Ustoličenje, gdje se budući mitropolit dovodi helikopterom i kordonom policajaca, pod pancirima i zaštitnom opremom sprovodi do mjesta ustoličenja, ne da nije dostojno, nego, uvjereni smo, osim što ogroman dio građana revoltira, čini da se stidi i onaj dio građana koji ustoličenje podržava”, naveli su iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

Podsjećamo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedjelju ujutro u vjerskoj prijestolnici Crne Gore pod neviđenim okolnostima, usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

Srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit stigli su helikopterom jer su ceste bile blokirane. Policija je rastjerivala prosvjednike suzavcem. Letjelo je kamenje i staklene boce, a bačen je i molotovljev koktel, prenose crnogorski mediji.

Izvor: ftv

Vezane vijesti: