Trump izašao iz bolnice, vratio se u Bijelu kuću

Američki predsjednik Donald Trump sinoć se vratio u Bijelu kuću poslije tri noći provedene u bolnici zbog liječenja od virusa korona.

Pokazujući da je u dobrom stanju, popeo se stepenicama i stao na balkon na južnoj strani rezidencije, gdje je skinuo masku, podigao palčeve, i salutirao pilotima predsjedničkog helikoptera koji je poletio sa travnjaka Bijele kuće. Rekao je da se “osejća dobro”.

“Hvala vam svima”, rekao je predsjednik nešto ranije, izlazeći iz vojno-medicinskog centra Volter Rid, kada je nosio masku.

Njegova poruka zabrinula je stručnjake za infektivne bolesti i nagovestila da bolest nije uticala na predsjednika da promijeni svoje često olako shvatanje bolesti, od koje su takođe zaraženi prva dama i nekoliko pomoćnika u Bijeloj kući.

Trump je juče najavio preko Twittera da će napustiti bolnicu.

“Osjećam se zaista dobro. Nemojte se plašiti Covida-19. Nemojte da dozvolite da upravlja vašim životom. Razvili smo za vrijeme Trumpove administracije neke zaista sjajne lijekove i stekli saznanja​. Osjećam se bolje nego prije 20 godina!”, napisao je Trump, najavljujući izlazak.

Njegov ljekar Šon Konli je ubrzo zatim na konferenciji za novinare rekao da je predsjednik i dalje zarazan i da neće biti sigurni da je sve u potpuno redu još sedam dana.

Mjesec dana uoči izbora 3. novembra i želeći da pokaže snagu Trump je u Twitter poruci pred odlazak iz bolnice napisao “Bićemo uskoro ponovo u kampanji”.

I u slučaju da je neko propustio njegovu raniju poruku da ne brinu on je brzo objavio novi video iz Bijele kuće.

“Nemojte ga se plašiti”, rekao je Trump govoreći o virusu. “Pobijedićete ga. Imamo najbolju medicinsku opremu, imamo najbolje lijekove”, rekao je on.

Iz Trumpovog izbornog štaba saopšteno je da republikanski predsjednik, koji u anketama zaostaje za potpredsednikom Džozefom Bajdenom (Joe Biden), planira da učestvuje u drugoj debati zakazanoj za 15. oktobar, prenosi Glas Amerike.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti: