OŠ Podzvizd osvojila drugo mjesto na Eko kvizu 2021.

U sklopu 21. Međunarodnog sajma EKOBIS, tradicionalno se održava i finalno takmičenje u ekologiji, odnosno Eko kviz 2021.-Una i ekologija.
Upravo protekle subote na Sajmu na Gradskoj otoci u Bihaću , održano je finale Eko kviz takmičenja na kojem su se takmičile tri osnovne škole sa područja Kantona koje su aprilu među ukupno 17 škola osigurale plasman u završnicu.
Organizatori kviza su, kao i svake godine, “Unski smaragdi“- najstarije ekološko društvo u BiH koje u posljednje, skoro četiri decenije, vodi brigu o edukaciji mladih u oblasti očuvanja životne sredine. Podršku im pružaju Nacionalni park “Una”, Pedagoški zavod USK-a i Privredna komoroa USK-a. OŠ Podzvizd Velika Kladuša, OŠ Harmani II Bihać i OŠ 5. oktobar Sanski Most, škole su koje su ušle u finale Eko kviza, a snage su odmjerili u znanju o ekologiji.
OŠ Podzvizd na Eko kvizu osvojila je drugo mjesto, a učenice koje su predstavljale svoju školu bile su Nadija Rizvić, Najla Vehabović i Edna Omeragić.

Prvo mjesto osvojila je OŠ Harmani II iz Bihaća, sa kojima su se učenice iz OŠ Podzvizd i borile za prvo mjesto. Pripreme za ovo takmičenje nisu bile nimalo lagane, ali su kako kažu takmičari, sa zadovoljstvom predstavljali svoje škole i zahvalni su što su u prilici skrenuti pažnju na ekologiju i očuvanje životne sredine o kojoj trebaju brinuti i mlađi i stariji ljudi. Svim učenicima/takmičarima uručene su diplome i nagrade za ostvareni uspjeh, nakon proglašenja ovogodišnjih pobjednika.

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: