PROMOVISANA KNJIGA “KLADUŠKE HEROINE”: PRIČE IZ STVARNOG ŽIVOTA O OPAKOJ BOLESTI

Udruženje “Sutra je novi dan” iz Velike Kladuše večeras je promovisalo knjigu “Kladuške Heroine” u sklopu projekta “Ispričaj mi priču”. Promocija je održana u hotelu Konak, a veliki broj građana odlučio je dati podršku ženama, koje su podijelile svoja iskustva u borbi sa opakom bolešću.

Sedamnaest članica Udruženja je napisalo svoje priče, kako živjeti sa karcinomom.

Urednik i lektor je Fikreta Muslić, koja je predano radila kako bi knjiga bila motiv svim ženama da nikada ne odustaju, bez obzira u kakvoj situaciji bile.

Recenzenti knjige su profesorica bosanskog jezika Elma Begić, nastavnica Halida Brkić i mlada autorica Nermina Latić Ćehić.

Kako nam je kazala predsjednica Udruženja Nasija Džihanović, ideja o pisanju knjige se javila prošle godine u vrijeme pandemije korona virusa. Obzirom da članice Udruženja “Sutra je novi dan” zbog epidemiološkoh mjera 2020. godine nisu mogle imati aktivnosti (edukacije, radionice, okupljanja), odlučile su da napišu svoje priče. Svaka priča je posebna i teška.

Kako su istakle članice, cilj ove knjige jeste da ohrabre druge žene da budu jake i da ne odustaju, kao što ni one nisu odustale.

Knjiga se može kupiti u Udruženju “Sutra je novi dan” po cijeni od 20 KM.

Trend radio

Vezane vijesti: