Protestni skup u Bihaću: Kritike državnoj vlasti i podrška policiji

U subotu uveče na gradskom trgu u Bihaću održan je protestni skup kojim se još jednom izrazilo nezadovoljstvo povodom trenutne situacije sa migrantima. Na skupu se okupio veliki broj građana Bihaća i ostalih gradova sa područja Kantona, sa ciljem ponovnog ukazivanja na izuzetno tešku situaciju izazvanu velikim prilivom migranata na područje USK, a pogotovo u Bihać i Veliku Kladušu.

Najviše nezadovoljstva iskazano je prema državnim institucijama, Vijeću ministara BiH, Predsjedništvu BiH i Graničnoj policiji, a aplauz podrške dobili su pripadnici policije.

Glavna poruka adresirana je na državne organe od kojih se traži da hitno riješe ovo pitanje, jer Krajina ovakvo stanje više ne može izdržati.

Ovaj protest u Bihaću samo je nastavak protesta koji su se posljednjih dvadesetak dana održavali u Velikoj Kladuši. Među prisutnim demonstrantima čule su se riječi da su građani uplašeni za svoju imovinu, sigurnost, djecu, jer je na ulicama dosta migranata za koje se ne zna koji im je stvarni identitet.

Trend radio

Vezane vijesti: