U Bužimu održano druženje frizera i kozmetičara u organizaciji AFIK-a USK

U organizaciji Asocijacije frizera i kozmetičara USK, jučer je u hotelu Urban u Bužimu, održano druženje u sklopu kojeg je bio i edukacijski seminar koji je vodio predsjednik Saveza frizera u BiH, Sanin Fazlić. Na početku samog druženja, prisutnima se obratio jedan od organizatora, predsjednik Asocijacije frizera i kozmetičara USK, Ismet Dizdarević poručivši da očekuje dobru zabavu i druženje te početak nekih novih stvari i promjene na bolje u društvu frizera. Kao počasni gost, prisutan je bio i načelnik općine Bužim, Mersudin Nanić koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakav događaj dešava upravo u ovom ponosnom viteškom gradu i kako se nada da će ovakvih druženja biti još više u budućnosti. Prisutne frizere, kozmetičare i goste iz Bosanske Krupe, Bužima i Velike Kladuše sa novim tehnikama upoznali su edukatori Amela Fazlibegović, Ermin Zahirović, Sead Babić, Sanjin Fazlić, Fahrudin Tex Teskeredžić, Adel Husić i Studio Adivas iz Zagreba.

Zadovoljstvo organizacijom i edukatorima izrazili su i svi prisutni. Organizatori i sponzori su se potrudili da druženje frizera i kozmetičara bude druženje za pamćenje, pa je za prisutne nakon edukacije i večere upriličena zabava uz muziku. Ujedno, organizatori AFIK USK pripremili su i bogatu tombolu, a sav iznos koji je prikupljen kupovinom listića za tombolu, doniran je za liječenje Kenana Madže, njihovog kolege frizera.

Bilo je ovo drugo ovakvo druženje u organizaciji AFIK-a, a planirana su još dva u narednom periodu u drugim gradovima, a jedan od njih bit će Cazin.

Nejra M.-LJ./Trend radio

Vezane vijesti: