Velika Kladuša: Konkurs za najbolji literarni rad pod nazivom “Ja, mladi/a poduzetnik/ca!”

Kakav je tvoj pogled na poduzetništvo? Da li maštaš da jednog dana i ti budeš dijelom poslovne zajednice, da budeš poduzetnik?

Ljudi od svog postanka na neki način privređuju. Rade, stvaraju, konzumiraju da bi zadovoljili svoje, ali i kupčeve želje i potrebe. Povećanjem broja poslovnih subjekata i novim investicijama doprinosi se povećanju zaposlenosti, razvoju zajednice i poboljšanju kvaliteta življenja.

Prijavi se na konkurs za najbolji literarni rad pod nazivom „Ja, mladi/a poduzetnik/ca!“ koji raspisuje Udruženje poduzetnika Velika Kladuša (u daljem tekstu: Organizator“, s ciljem racionalnijeg korištenja vremena mladih u ovim Covid danima.

Želimo čuti tvoj tekst! Tekst kojima ćeš pokušati dočarati okruženje u kojem želiš da radiš i privređuješ, gradiš svoju karijeru i budućnost, izazove i potencijalna rješenja koja ti se nameću, a sve to u odnosu na trenutno okruženje, poslovnu klimu i prilike.

Jer, mi želimo da znamo šta to trenutno imamo i radimo, a o čemu to mašta naša mladost.

Nagradit ćemo vaše talente, kreativnost, umijeće, maštu, inovativnost!

PRAVILA I USLOVI KONKURSA

Pravo na učešće na konkursu imaju mladi dobne starosti od 15 do 20 godina, sa područja općine Velika Kladuša.

  1. Na konkursu učestvuje autor proze koji, uz literarni rad, uredno popuni i pošalje prijavnicu elektronskom poštom na adresu [email protected] ili na fizičku adresu Udruženja: Kozaračka bb, 77 230 Velika Kladuša. Slanjem prijavnice autor pristaje na uslove i pravila konkursa. Ispunjavanjem prijavnice, autor potvrđuje autentičnost rada koji je prijavio na konkurs, preuzima odgovornost za sadržaj te potvrđuje da je isti njegovo autorsko djelo.
  2. Svaki kandidat može prijaviti samo jedan literarni rad.
  3. Autor je dužan uz literarni rad priložiti pravilno popunjenu prijavnicu, u suprotnom neće ući u izbor konkursa.
  4. Literarni radovi moraju se poslati najkasnije do 18.12.2020. godine.

PrijavnicaPreuzmi

Pristigle radove pregledat će posebno formirana komisija koja će odabrati najbolje.

Pristigli radovi bit će tehnički obrađeni prije dolaska pred komisiju na način da svaki rad dobiti odgovarajuću šifru koja će na prijavnici biti dodjeljena autoru, tako da komisija neće moći utvrditi kom autoru rad pripada, do izbora najboljih.

Komisija će od najboljih radova odabrati koje će dobiti prvu, drugu i treću nagradu.

Objava rezultata bit će izvršena putem sredstava javnog informisanja, 25.12.2020. godine.

NAGRADE

Organizator će dodijeliti novčane nagrade, po kategorijama, u iznosu od 300,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 200,00 KM za drugo mjesto i 100,00 KM za treće mjesto.

AUTORSKO PRAVO, ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA I ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Autor, koji je ujedno i učesnik konkursa, popunjavanjem prijavnice daje pristanak Organizatoru da bez naknade može objavljivati prijavljene radove.

Autor daje pristanak da se njegovi radovi objavljuju koliko je god to puta potrebno u smislu promocije ovoga konkursa i Organizatora općenito na društvenim mrežama, internetskim stranicama Organizatora, izložbama, u medijima i promotivnom materijalu te promotivnom materijalu vezanom uz projekte, događanja, priredbe i manifestacije koje organizira Organizator ili u kojima je partner te sponzor.

Organizator se obavezuje da će potpisati autora na objavljene radove gdje je to tehnički izvedivo i ne narušava izgled konačnog proizvoda, a u smislu autorove promocije.

Organizator ne odgovara za eventualno neovlašteno korištenje objavljenih radova od strane osoba koje ne organizuju konkurs.

Organizator se obvezuje da će obrađivati i čuvati lične podatke svih kandidata te ih neće koristiti u drugim slučajevima, koji ne podrazumijevaju konkurs, niti će ih dijeliti, a prestankom aktivnosti vezane uz konkurs, podaci se prestaju i obrađivati.

Kandidat na konkurs imaju pravo zatražiti pristup svojim ličnim podacima, te ispravak ili brisanje istih, što mogu učiniti na adresu elektronske pošte Organizatora.

Konkurs počinje teći od dana objave u medijima.

Izvor: Udruženje poduzetnika Velika Kladuša

Vezane vijesti: