ZASJEDALA VLADA USK

Vlada Unsko-sanskog kantona na danas održanoj sjednici dala je saglasnost na konačne rang liste korisnika sredstava, po programu poticaja razvoja male privrede za ovu godinu. Ubrzo će uslijediti potpisivanje ugovora za ukupno 215 projekata. Nakon izvršene preraspodjele sredstava za isplatu mjesečne novčane naknade demobilisanim borcima, utvrđen je dodatni iznos, potreban za isplatu naknada za period od januara do juna, te je umjesto dva miliona za ovu namjenu, osigurano 2. 283.000 maraka.

Vlada USK  je na današnjoj sjednici dala saglasnost na konačne rang liste korisnika sredstava nakon provedenih poziva: za odabir korisnika sredstava po programu poticaja razvoja male privrede za 2021. godinu ,,Jačanje konkurentnosti subjekata male privrede”, ,,Podrška novoosnovanim subjektima male privrede” , te ,,Podrška tradicionalnim i starim zanatima. Kako je kazano, uslijediće i potpisivanje ugovora za ukupno 215 projekata.

Iz resora Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Vlada Unsko-sanskog kantona je donijela  odluku o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu mjesečne novčane naknade demobilisanim braniocima za period 01.08.2021 do 31.08 2021 godine te izmjenu Odluke o programu utroška za obračun i isplatu mjesečne novčane naknade demobilisanim borcima za period januar-juni 2021. godine, gdje je, nakon izvršene preraspodjele sredstava, utvrđen dodatni iznos, potreban za isplatu naknada te je umjesto dva miliona za ovu namjenu osigurano 2. 283 000 KM.. Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša dobilo je saglasnost za finanasijsku podršku projektu uređenja javnih površina  iz Općine Bosanski Petrovac  u iznosu od 5.000 KM. Podržan je i  prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za dodjelu sredstva po zahtjevima nekoliko školskih ustanova i Arhiva USK.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti: