MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bihać bio domaćin Međunarodne naučno-stručne konferncije o zaštiti okoliša

U Bihaću je jučer završena s radom Osma međunarodna naučno- stručna konferencija “5. juni- Svjetski dan zaštite okoliša”, koju su organizirali Biotehnički i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, Univerzitet u Novoj Gorici – Laboratory for Environmental and Life Science, Univerzitet Metropolitan – Fakultet za primjenjenu ekologiju “Futura” Beograd i Veleučilište u Karlovcu, u suradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Vlade Unsko-sanskog kantona.

Prvi radni dan konferencije bio je tematski je posvećen planovima susjedne Hrvatske za izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u pograničnom području, čemu se BiH oštro protivi.
O ovoj temi na skupu je govorila i federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.
Konferenciju je otvorio premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić koji je istaknuo da je Unsko-sanski kanton, kao ekološki osviješteno područje, dobar primjer kako se gradi kultura svijesti o bitnosti zaštite okoliša.
Naredna dva dana konferencije bila su u znaku panel diskusija i predavanja koja su organizirana na temu zaštite okoliša.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa