MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bosanci iz Amerike dovode mlade iz cijelog svijeta kako bi upoznali ljepote naše domovine

Nakon vrlo uspješnog pilot programa u 2022 godini, BHeart fondacija i Green Visions i ove godine nastavljaju sa organizacijom studijskog putovanja po Bosni i Hercegovini (BiH) za mlade od 16 do 27 godina.

U okviru programa koji traje 11 dana, mladi iz cijelog svijeta će obići pet bh. gradova, nekoliko planina i rijeka, i desetine najpoznatijih kulturnih spomenika BiH.

Radi se o unikatnom programu koji kombinuje akademske, zabavno-sportske i volonterske aktivnosti za vrlo male grupe učesnika (do 7 članova).

Akademski dio programa je osmišljen uz pomoć Azre Hromadžić, profesorice antropologije sa Univerziteta Syracuse u Americi i Senade Šelo Šabić, koja je viši stručni saradnik u Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu.

Učesnici programa tokom putovanja imaju na raspolaganju mentora i priliku da saznaju o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te da sa stručnjacima iz raznih oblasti razgovaraju o najaktuelnijim temama sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju poput BiH.

Osim interaktivnog učenja, na ovom putovanju mladi će se baviti raftingom, planinarenjem i volontiranjem uz nezaobilazno uživanje u bh. gostoprimstvu i bogatom društvenom životu. 

Ovaj program je primjer odlične saradnje organizacije dijaspore sa sjedištem u Americi (BHeart) i biznisa koji je baziran u BiH (Green Visions), a cilj mu je promocija bh. turizma, educiranje mladih i širenje mreže prijatelja naše zemlje.

Kako navode organizatori, ukoliko vas zanima da više saznate o konceptu programa, njegovim terminima i uslovima za prijavu, možete se registrovati za webinar koji BHeart organizuje ove subote, 15. aprila u 13 sati po istočnom američkom vremenu odnosno 19 sati po lokalnom vremenu, na linku OVDJE 

O programu možete dobiti više detalja na websajtu BHeart organizacije na linku OVDJE ili ako se javite na email: bheartdc@gmail.com.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa