MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ističe rok: O imenovanju nove Vlade FBiH danas na Predstavničkom domu

Peta vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas sa početkom u 14:00 sati i na njoj će biti razmatrana Odluka o imenovanju Vlade FBiH.

Sjednicu je sazvala predsjedavajuća Predstavničkog doma PSFBiH Mirjana Marinković-Lepić nakon što je predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara uputila jučer Informaciju o imenovanju Vlade FBiH.

Sjednica će biti održana u amfiteatru Parlamenta FBiH i ima samo jednu tačku dnevnog reda.

Važno je istaći da danas ističe krajnji rok za formiranje Vlade FBiH, a Bradara je, između ostalog, navela da traži saglasnost oba potpredsjednika FBiH – Igora Stojanovića iz SDP-a i Refika Lende iz SDA.

“Na navedenu Odluku sam zatražila saglasnost oba dopredsjednika Federacije BiH, te Vam dostavljam Saglasnost dopredsjednika Federacije BiH Igora Stojanovića od 4. aprila 2023. godine, i akt dopredsjednika Federacije BiH Refika Lende od 3. aprila 2023. godine, kojim odbija dati saglasnost na imenovanje Vlade Federacije BiH”, navodi se u dopisu kojeg je Bradara uputila predsjedavajućoj Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirjani Marinković Lepić.

Od ranije je poznat stav Refika Lende (SDA) da neće dati saglasnost te da nije podržao predloženi saziv Vlade FBiH.

Također, na konferenciji za medije Admir Čavalić, zastupnik SBiH jučer je kazao da će ovaj Dom u četvrtak zasijedati kako bi se ispoštovao Ustavom zagarantovani rok, koji ističe danas, ali da se neće glasati o novoj Vladi FBiH.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa