MARKETING

Protest u Zagrebu protiv Kovid-potvrda i vakcinacije

Na Markovom trgu u Zagrebu večeras se okupilo nekoliko stotina građana kako bi protestovali protiv vakcinacije i Kovid-potvrda koje će od 15. novembra biti obavezne u svim javnim i državnim službama.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to “simbolično svjetlo protiv tame” u koje narod, kako tvrde, uvode Kovid-potvrde. 

Najavili su da će se na Trgu Svetog Marka okupljati svaki radni dan u 17.30 časova.

Nije poznato je li protest bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija pa su se demonstranti razišli.

Inače, konzervativno katoličko aktivističko udruženje “Vigilare” prije dva dana protest je najavilo na fejsbuk profilu gdje su objavili da “imaju pravo donijeti svjetlo u mrak”.

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić ranije je ocijenila da u Hrvatskoj vlada veliki otpor vakcinaciji i nepovjerenje prema struci zbog dezinformacija o Kovidu-19 koje se šire društvenim mrežama. Kako je navela, širenje dezinformacija preko društvenih mreža puno je brže nego širenje naučno utemeljenih informacija. 

“To je prisutno i u drugim državama, no kada se gleda prosjek, u našoj zemlji (Hrvatskoj) je to izraženo najviše u cijeloj Evropskoj uniji”, rekla je Karačić. 

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo