MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH 13. decembra

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će 13. decembra sjednicu na čijem dnevnom redu je dogovor o formiranju stalnih komisija ovog doma, kao i obavještenje o osnovanim klubovima poslanika.

Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o razrješenju sekretara Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i dogovor o zakazivanju druge sjednice ovog doma, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Dnevnim redom je predviđeno da Kolegijum razmatra i 12 zahtjeva poslanika za sticanje statusa stalno zaposlenog poslanika, 14 zahtjeva poslanika za produženje statusa stalno zaposlenog poslanika, te 11 zahtjeva poslanika za nastavak prava na naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici.

Predviđeno je da Kolegijum razmatra i sedam zahtjeva poslanika da privatno vozilo koriste u službene svrhe, jedan zahtjev za nastavak prava na naknadu troškova prevoza na posao i prevoza s posla i sedam zahtjeva za nastavak ostvarivanja prava na razliku plate.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa