Adnan Ćatić nakon skoro pet godina ponovo u ringu: Timo Rost prva prepreka do povratka na vrh

Nekadašnji svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić alias Felix Sturm se večeras nakon skoro pet godina ponovo vraća u ring.
“Spreman sam i sposoban da ponovo krenem naprijed ka vrhu svijeta”, tim riječima je Ćatić najavio svoj veliki povratak na svjetski tron.

Na ponovnom putu do šampionskog pojasa u supersrednjoj kategoriji prva prepreka mu je večerašnji protivnik Timo Rost.

Ćatić je posljednju borbu imao prije 58 mjeseci, tačnije 20. februara 2016. godine kada je odlukom sudija savladao Fjodora Čudinova i vratio titulu u supersrednjoj kategoriji u WBA organizaciji.

No, nakon te borbe počeli su legalni problemi za našeg boksera kojem je titula najprije oduzeta zbog optužbi za doping, a kasnije je i uhapšen i osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza.

Ipak, dozvoljeno mu je da nastavi sa sportskom karijerom dok traje žalbeni proces, te je za večeras zakazan duel protiv Time Rosta u Hamburgu.

Oba boksera su jučer prošla vaganje, a Ćatić se na ceremoniji pojavio noseći zaštitnu masku s ljiljanima.

Dvadesetdevetogodišnji Rost je neporažen u karijeri (10 pobjeda, 2 remija), ali je i mnogo neiskusniji od 41-godišnjeg Ćatića koji u karijeri ima 40 pobjeda, 5 poraza i 3 remija.

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, bivši je peterostruki svjetski prvak i nekadašnji vlasnik titula u srednjoj kategoriji u organizacijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA organizaciji.

Na večerašnjoj bokserskoj priredbi u Hamburgu vidjet ćemo ukupno devet borbi, a u jednoj od uvodnih je i bosanskohercegovački bokser Ajdin Reiz (3-0-0) koji se bori protiv debitanta Nijemca Pierrea Woloszynskija u supervelter kategoriji.

Borbu između Ćatića i Rosta ćete moći gledati u TV prijenosu na kanalu Face TV uz komentar Marijana Mijajlovića. Program počinje večeras od 21:30 sati.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: