MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

UVIJEK GOVORI ŠTA MISLI Zlatan Ibrahimović poručio Amerikancima: ‘Sistem vam je s*anje i potpuno neprirodan’

Ja imam isti mentalitet svaki dan, način na koji treniraš je način na koji igraš, kaže Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović nikad se nije stidio da kaže šta misli, pa čak ni kad treba da se pljuju aktuelni poslodavci. A kad evropska legenda igra fudbal u SAD, svakako može da pronađe mnoštvo zamjerki. Ovaj put obrušio se na sistem takmičenja.

MLS je, poput većine profesionalnih liga u američkim sportovima, podijeljen na Istok i Zapad, pri čemu se s klubovima iz iste konferencije igra po dvaput, a iz suprotne jedanput u sezoni. Ali prvak se ne postaje nakon 34 kola, nego tek tada slijedi doigravanje.

Zlatanu je, kao i većini Evropljana, takav sistem u fudbalu potpuno neprirodan.

“Kad govorite o doigravanju, samo trebate ući u plej-of, da dobijete nekoliko utakmica i to je to”, negoduje Ibrahimović zbog činjenice da cijela sezona od 34 utakmice ne znači praktično ništa.

“Kako možete stvoriti pobjednički mentalitet kad se borite samo za ulazak u doigravanje?! Sistem takmičenja vam je sra**. Ja imam isti mentalitet svaki dan, način na koji treniraš je način na koji igraš. Rezultat svake utakmice je važan. Ali ovdje možeš da završiš sedmi, da uđeš u doigravanje i da pobijediš. Kako ćeš tako stvoriti taj mentalitet da si svaki dan napet 24 sata? Jako teško.”

Njegov Galaxy dobar je primjer nepravednosti sistema jer je dvaput osvojio MLS uprkos tek osmom, odnosno devetom najboljem skoru u ligi, a dvaput ga nije osvojio iako je bio prvi nakon regularnog dijela sezone.

Od ove sezone sistem je još nepošteniji jer su se dosad u doigravanju igrale po dvije utakmice, doma i u gostima, dok će se odsad igrati samo jedna. Stoga je ekipa koja je blistala tokom cijele sezone može da izgubi sve što je gradila kroz 34 utakmice zbog loših 90 minuta.

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa