MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Odličan nastup atletičara AK “Krajišnik” u Sloveniji

Jučer je u Šent Jerneju, u organizaciji Atletskog kluba Šent Jernej održan 22. Tradicionalni međunarodni atletski miting “Jernejevo” 2023 za sve uzrastne kategorije na kom su nastupili i ostavrili odlične rezultate atletičari AK “Krajišnik”.

U najmlađoj uzrasnoj kategoriji, u disciplini 60 metara prva je nastupila Ajlin Zahirović osvojivši drugo mjesto i srebrenu medalju. Nakon toga nastup je imao Mirza Tabaković koji je u istoj disciplini osvojio odlično drugo mjesto uz svoj novi lični rekord, Eldar Zahirović je uz novi lični rekord u disciplini 300 metara osvojio četvrto mjesto te mu je za malo izmakla medalja, a seriju uspješnih nastupa ponovno je nastavio Mirza Tabaković koji je u disciplini skoka u dalj uz novi lični rekord osvojio prvo mjesto. Medalju je osvojila i Ajna Kekić, koja u disciplini 300 metara uz novi lični rekord osvaja odlično treće mjesto, dok je odličan nastup u istoj disciplini upisao i Orhan Muhibić.

Nakon toga slijede utrke na 600 metara gdje dobre nastupe upisuju Farah Abdić i Almedina Salkić, u jednoj od najmasovnijih i najzanimljivijih utrka u disciplini 600 metara u kategoriji kadeta nastupila su dva člana AK Krajišnik i to Harun Hušidić koji na kraju osvaja trće mjesto dok Muhamed Dizdarević upisuje svoj novi lični rekord i još jedan dobar nastup. U utrci dana na 600 metara, u kategoriji juniora, najbolji atletičar AK “Krajišnik” Ermin Beganović slavi uvjerljivu pobjedu istrčavši drugo najbolje vrijeme u historiji Bosne i Hercegovine 1:22,60, te mu je rekord BiH u ovoj disciplini izmakao samo zahvaljujući velikoj temperaturi i sparnom vremenu koje je jedan od najveći problema za trkače.

Priliku za novi pokušaj skidanja ovog rekorda koji iznosi 1:21,76 Ermin će imati na mitingu u Hrvatskoj narednog mjeseca, čime će, ukoliko uspije objediniti rekorde BiH u ovoj disciplini kako u dvorani tako i na otvorenom. Ovo takmičenje još jednom je pokazalo da se u AK Krajišnik puno ulaže u rad s mladjim kategorijama, čime je budućnost Kluba u ostvarivanju novih vrijednih atletskih rezultata svjetla.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa