MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Polaganjem cvijeća u Velikoj Kladuši obilježen Dan nezavisnosti BiH

U organizaciji Koordinacionog odbora boračkih udruženja proisteklih iz odbrambeno – oslobodilačkog rata u BiH 92 – 95 općine Velika Kladuša u povodu 01. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je položeno  cvijeće u haremu Gradske džamije te na mezaru rahmetli komandanta Nijaza Miljkovića.

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odata je počast borcima koji su dali svoj život za BiH kao demokratsku, evropsku državu ravnopravnih građana i naroda.

Prisutnim građanima, bivšim borcima, članovima boračkih porodica, u ime organizatora obratili su se Sead DelićEmir Muhibić i Ismet Mustedanagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša.

U svom obraćanju ukazali su na važnost obilježavanja ovakvih datuma i prenošenja kulture sjećanja na mlađe generacije sa porukom da se ne zaborave svi oni koji su dali svoje živote za nezavisnu BiH.

“Molim Uzvišenog Allaha dž.š., da  u ovom danu  sačuva našu državu Bosnu i Hercegovinu, da sačuva našu vjeru Islam i da sačuva naš narod”, poruka je koju je za kraj svim prisutnima uputio glavni imam MIZ-a Velika Kladuša, Ismet Mustedenagić.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa