U Velikoj Kladuši održana tribina o odgovornom upravljanju otpadom

                  

Sinoć je u Velikoj Kladuši u organizaciji Kantonalnog i Općinskog odbora Naše stranke, održana javna tribina “Odgovorno upravljanje otpadom”. Predavači na tribini bili su prof.dr. Sanela Klarić, zastupnica u Federalnom parlamentu i ekspertica za evropske integracije i zaštitu okoliša, prof.dr. Viladana Alibabić, profesorica na Biotehničkom fakultetu u Bihaću i zastupnica u Skupštini USK i dr. Dinko Keserović, ljekar u velikokladuškom Domu zdravlja.


“Kao primjer dobre prakse možemo navesti Ljubljanu koja je posljednjih godina došla do nivoa da skoro u potpunosti reciklira svoj otpad, a ovakav i slični primjeri trebaju biti putokaz za BIH jer su sredstva EU dostupna”, istakla je Sanela Klarić.
Vildana Alibabić je govorila o tome kako je posljednjih godina sve manje ekološkog aktivizma, a kako je istala, istovremeno sve lokalne zajednice na Kantonu imaju ogromne probleme sa odlaganjem otpada.
O štetnosti deponija na ljudsko zdravlje, govorio je Dinko Keserović, koji je istakao da je posebno zabrinjavajuće jeste da se vrlo malo bavimo negativnim utjecajem teških metala na ljudski organizam.

Nakon uvodnih izlaganja predavača, u raspravu su se uključili i ostali učesnici. Tako je općinski vijećnik Amir Purić istakao ležeran odnos aktuelne općinske vlasti na sve probleme građana, pa tako i na ekološke probleme.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo