Počelo emitiranje podcast serijala

Nakon jednomjesečnih pripremnih radnji počelo je emitiranje serijala PODCAST NA TRENDU. U prvoj epizodi „U zdravom tijelu, zdrav duh“ gost je bio fitnes trener i bodibilder Mumo Keserović, a voditelji su bili Berina Hušidić i Erik Gračanin. Prva epizoda bila je u znaku zanimljivog ragovora između gosta i voditelja, a teme su se odnosile na zdrav način života, fitnes i probleme mladih zbog nedostatka sportskih terena u lokalnoj zajednici.

Serijal od 14 epizoda se nastavlja sljedećih mjeseci,  a gosti u podcastu biće mlade i uspješne osobe sa područja USK. U kreiranju i vođenju podcasta učestvuje redakcijski tim mladih novinara iz Velike Kladuše i Bužima, koji će svojim idejama i značajno doprinijeti realizaciji samog serijala.

Sve epizode podcasta moći ćete pogledati na portalu Trend radio, youtube kanalu, fb stranici.


Snimanje podcasta je omogućeno zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI). Ovo je projekat kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje. #iom #iombih #bhri @IOM Bosnia and Herzegovina #youthconnectedforchange @Austrian Development Agency